چند کلمه در شرح محتوای وب‌سایت...

ورود اطلاعات فارسی با استفاده از جاوا

اگر قبلا اقدام به استفاده از زبان فارسی در كدهای خود و مخصوصا هنگام كار با Microsoft Access كرده باشيد به احتمال زياد با مشكلات موجود بر سر راه آشنا هستيد. يكی از مشكلات اساسی بر سر راه استفاده از زبان فارسی در بانكهای اطلاعاتی Microsoft Access در نحوه ورود اطلاعات می باشد. برای درك بهتر اين موضوع اينگونه عمل نماييد:

در ويندوز خود قابليت فارسی نويسی را فعال نماييد و پس از آن در Access يك Table با نام test وبا يك فيلد به نام test از نوع text ايجاد نماييد. سپس با استفاده از خود Access اطلاعاتی به زبان فارسی وارد نماييد. سپس از Access خارج شده و با استفاده از ASP به بانك اطلاعاتی Access متصل شده و اطلاعات وارد شده را خوانده و نمايش دهيد. مشاهده خواهيد نمود كه اطلاعات نمايش داده شده داخل مرورگر با اطلاعات وارد شده توسط شما در داخل Access متفاوت می باشد.

برای حل اين مشكل چه بايد كرد؟
برای حل اين مشكل بايد اطلاعات از خارج از
Access و با استفاده از ASP و يك تابع Javascript كه صفحه كليد را در همه ويندوزها اعم از فارسی و انگليسی، فارسی نموده و امكان تايپ فارسی را فراهم ميكند، وارد شوند. روش كار به اين صورت است كه در يك فرم HTML و در داخل يك Input Box هنگام فشرده شدن هر كليدی از صفحه كليد، تابع Javascript فرا خوانده شده و معادل فارسی حرف وارد شده را نمايش ميدهد. برای نمايش حروف فارسی لازم است كه از charset=windows-1256 استفاده نماييد. فونت صفحه را نيز يكی از دو فونت Times New Roman و يا Tahoma انتخاب نماييد. اين دو فونت فونتهای استاندارد ويندوز بوده و برای ديده شدن متون فارسی نيازی به نصب فونت جديد روی سيستم کاربر نخواهد بود. Javascript استفاده شده در زير آمده است:

#$%،گ)(+و-./0123456789:ك,=.؟@ِذ}ىُىلآـ،/د؛َءٍف{ًْإ~جژچ^_پشذزيثبلاهتنمئدخحضقسفعرصطغظ<|>ّ'.charCodeAt(key-32);
else if (e)
e.which=' !"#$%
،گ)(+و-./0123456789:ك,=.؟@ِذ}ىُىلآـ،/د؛َءٍف{ًْإ~جژچ^_پشذزيثبلاهتنمئدخحضقسفعرصطغظ<|>ّ'.charCodeAt(key-32);
}
return true;
}
//-->
</SCRIPT>

پس از طراحی فايل HTML نوبت به ايجاد فايل ASP می رسد. در فايل ASP بايد اطلاعات وارد شده در فرم HTML را دريافت نموده و در بانك اطلاعاتی Access توسط برنامه خود بنويسيد. نكته جالب اين است كه اگر وارد Microsoft Access شويد و اطلاعات وارد شده توسط برنامه خود را مشاهده نماييد اثری از حروف فارسی مشاهده نخواهيد کرد. حال اگر دوباره توسط برنامه ASP اوليه به بانك اطلاعاتی متصل شويد و اطلاعات دريافت شده را داخل مرورگر نمايش دهيد اطلاعات به صورت فارسی نمايش داده ميشوند. لازم به ذكر است كه بايد از charset=windows-1256 در فايل ASP كه اطلاعات فارسی را نمايش ميدهد استفاده نماييد.

 

گزارش تخلف
بعدی